POLITYKA PRYWATNOŚCI

PORTALU WWW.EUROMASTER.BIALYSTOK.PL

 

Administratorem danych osobowych jest operator serwisu www.euromaster.bialystok.pl OPMAR Marek Borowski PHU, posługujący się numerem NIP: 9660084232 oraz numerem REGON: 050807040; z siedzibą 16-070 Choroszcz, Łyski 77M. Podane przez Użytkownika dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji umowy i w zakresie niezbędnym do świadczenia usług oraz w celach marketingowych Administratora (Newsletter). Dane osobowe podawane są dobrowolnie a podającemu przysługuje prawo dostępu do ich treści oraz prawo poprawiania danych. Działania Administrator danych mają swoją podstawę prawną w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U.2014.1182 j.t.) i jest są z nią zgodne.

Administrator będzie gromadził dane określone Rozdział II § 2 Regulaminu, tzn. dane niezbędne do realizacji zamówienia : imię, nazwisko, adres zamieszkania/adres dostawy, numer telefonu oraz adres email. Są to standardowe dane które umożliwiają prawidłową możliwość zawarcia umowy na odległość.

Przesłania Newsletter tzn. Elektroniczną formę biuletynu – Oferty handlowej następuje za zagrodą osoby zainteresowanej poprzez zaakceptowanie opcji wysyłki która jest całkowicie dowolna.

Administrator oświadcza iż nie będzie przetwarzał w inny sposób danych osobowych poza wskazanymi powyżej. Przetwarzanie tych danych jest zgodne z obwiązującymi przepisami a w szczególności z art. 23 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U.2014.1182 j.t.) - jest to konieczne do realizacji umowy, gdy osoba, której dane dotyczą, jest jej stroną lub gdy jest to niezbędne do podjęcia działań przed zawarciem umowy na żądanie osoby, której dane dotyczą.

Zgodnie z obowiązującymi przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U.2014.1182 j.t.) każda osoba ma prawo do wglądu w swoje dane osobowe będące w posiadaniu Administratora danych, może te dane dowolnie modyfikować oraz usuwać za pomocą Konta Użytkownika opisanego w Rozdziale IV Konto użytkownika w regulaminie www.euromaster.bialystok.pl. Inne działania zmierzające do usunięcia danych, zmiany, poprawienia danych bez posiadania konta Użytkownika a znajdujące się w posiadaniu Administratora (zbiorze danych osobowych) należy zgłosić na adres email sklep@opmar.pl.

Dostęp do zbioru danych ma tylko Administrator, może on jednak upoważnić do wglądu pracownik w zakresie niezbędnym do realizacji zamówienia dokonanego przez klienta zgodnego z Polityką Prywatności oraz Regulaminem www.euromaster.bialystok.pl . W innych sytuacja Administrator zapewnia właściwe zabezpieczenie zbioru danych osobowych i dokłada wszelkich możliwych starań by uniemożliwić dostęp osobom postronnym. ( Opisać zabezpieczenia)

Zbiór danych osobowych naszych Użytkowników został zgłoszony do rejestracji Generalnemu Inspektorowi Danych Osobowych i wpisany do ogólnokrajowego rejestru zbiorów danych osobowych pod numerem Administratorem danych jest OPMAR Marek Borowski PHU, posługujący się numerem NIP: 9660084232 oraz numerem REGON: 050807040; z siedzibą 16-070 Choroszcz, Łyski 77M.





  

1. Polityka dotycząca plików cookies – automatyczne zbieranie danych

Portal www.euromaster.bialystok.pl nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, za wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies. Przez używanie stron niniejszego serwisu wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z poniższą polityką.  Jeżeli nie zgadzasz się na stosowanie cookies przez nasz serwis, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania stron tej witryny.

2. Co to są cookies?

Cookies  to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na  komputerze, tablecie, smartphonie lub innym urządzeniu końcowym w momencie, gdy użytkownik odwiedza  różne strony w internecie. Cookie zazwyczaj zawiera: nazwę strony internetowej, z której pochodzi, „długość życia” (czas jego istnienia), oraz wygenerowany losowo unikatowy numer służący do identyfikacji przeglądarki, za pośrednictwem której następuje połączenie ze stroną internetową.

3. Do czego używane są  cookies?

W tej witrynie pliki cookies wykorzystywane są do:

  • utrzymania sesji użytkownika serwisu (po zalogowaniu), dzięki czemu ponowne logowanie nie jest wymagane na każdej podstronie serwisu,

  • do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pozwalają zrozumieć twórcom tej witryny, jak używane są  strony serwisu i pomagają w poprawianiu ich funkcjonalności i treści,

  • ułatwienia korzystania z serwisu.

 

 

4. Jak długo przechowywane są dane w cookies?

Na stronach serwisu  używane są dwa rodzaje ciasteczek:

  • sesyjne – pozostają na urządzeniu końcowym użytkownika do zakończenia sesji w serwisie,

  • stałe – pozostają na urządzeniu użytkownika do momentu ich usunięcia lub do zakończenia ich czasu życia.